top of page
Zoeken
  • Schilderwerken De Vriendt

Het schilderen van de buitengevel - 3 tips

Door het aanbrengen van speciale gevelverf wordt een buitengevel beter beschermd tegen alle soorten weersomstandigheden dan wanneer bakstenen steeds worden blootgesteld aan zon, regen en temperatuurschommelingen. Daarnaast is het zo dat een geschilderde gevel er heel verzorgd uitziet waardoor de waarde van uw woning direct de hoogte in gaat. Maar bij het schilderen van buitenmuren komt wel het één en ander kijken. In dit blog artikel krijgt u een 3-tal tips die u helpen bij het kiezen van de juiste verf en die ervoor zorgen dat u jarenlang plezier beleeft aan uw schilderwerk.Tip 1 - Schilder in het juiste seizoen


U staat er misschien niet bij stil, maar het is erg belangrijk om niet te schilderen bij temperaturen onder de 10º Celsius. Wanneer u schildert in koude temperaturen kan de verf niet voldoende drogen en loopt u een verhoogd risico op inzakkingen. Ook zijn te hoge temperaturen, boven de 25º Celsius, absoluut niet aan te bevelen. Door de hoge temperatuur, en vaak ook door de zon, droogt de verf te snel op en worden er zogenaamde blazen gevormd. Naast de temperatuur dient u rekening te houden met regen en wind. Wind leidt, net zoals zon, tot het té snel opdrogen van de verf en regen geeft de verf helemaal geen kans om zich aan uw gevel te hechten. Uw gevel schilderen doet u bijgevolg best in het voorjaar.


Tip 2 - Breng grondverf aan op uw gevel


Voordat u uw gevel van zijn definitieve verflaag voorziet, is het aanbrengen van grondverf, ook wel primer genoemd, noodzakelijk. Dit geeft een veel beter resultaat. Is uw muur vaak of altijd vochtig? Kies dan voor een waterdichte primer.


Tip 3 - Kies de juiste gevelverf


Voor het schilderen van uw gevel heeft u de keuze uit klassieke gevelverf of kalei. Traditionele gevelverf, zoals Sublimat of Sublisatin staat garant voor jarenlange, mooie resultaten. Deze verfsoorten zijn verder ook zeer onderhoudsvriendelijk en beschermen uw gevel optimaal tegen mossen en andere soorten groene aanslag. Door het aanbrengen van kalei, zoals Calime of Pastime, geeft u uw muur een authentieke, korrelige uitstraling. Kalei neemt water op en laat dit ook weer los waardoor er een zeer levendig effect ontstaat. Dit geeft uw woning extra cachet!


Heeft u nog vragen over het schilderen van uw buitengevel? Contacteer Schilderwerken De Vriendt! Wij helpen u graag verder.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page