top of page
Zoeken
  • Schilderwerken De Vriendt

Daarom zijn er verschillende schildertechnieken

Unieke schildertechnieken voor binnenschilderwerken en buitenschilderwerken

Schilderen en schilderen is twee. Er bestaat niet zoiets als een vaste schildertechniek, want alles hangt af van het te schilderen oppervlak en de voorkeuren van de opdrachtgever. In deze blog ontdekt u meer over de bestaande schildertechnieken en hoe ze worden toegepast.


behang aan muur in combinatie met schilderwerken

Waarom schildertechnieken gebruiken?

Iedere schilder die zijn vak kent, kan u bevestigen dat het ene schilderwerk zeker het andere niet is. Denk maar aan de stijl van uw woning. In een moderne woning is het vaak aangewezen om het pleisterwerk van de muren op een eenvoudige manier in het wit of in een andere lichte kleur te schilderen met de rol of met de verfdispenser. Dit zijn de technieken die we allemaal kennen en die ook sommige doe-het-zelvers beoefenen.

Maar naast die traditionele schildertechnieken bestaan er ook minder traditionele technieken die ervoor zorgen dat u met de juiste techniek een heel eigentijdse sfeer krijgt. Denk maar aan kaleitechniek. Daarbij gebruikt u kalk en zand om de muren een authentieke romantische uitstraling te geven. Die doet denken aan de klassieke woningen uit vroegere tijden en is een echte meerwaarde in uw woonst.


Verrassende verf- en stuctechnieken

Aqua Sensa al geprobeerd? Dankzij deze unieke stuctechniek zorgt u voor een warme natuurlijke uitstraling die bovendien 100 procent waterbestendig is. Daarom is deze decoratieve schildertechniek uiterst populair voor badkamers. Deze techniek zorgt voor een mooie uitstraling en is uiterst gebruiksvriendelijk. Maroc is een stuctechniek van kalk en marmerpoeder met diverse natuurlijke pigmenten. Het is toepasbaar op gladde en oneffen oppervlakken en zorgt voor een zacht, ietwat exotisch effect. Houdt u het liever bij verven? Ook dan zijn speciale effecten mogelijk. Bijvoorbeeld met het Special Ice gamma van Boss. Glaspareltjes in de verf zorgen voor een speelse weerkaatsing of schittering van uw muren.


Vraag informatie

Wilt u meer weten over alle schildertechnieken die er bestaan of wilt u graag advies over de mogelijkheden voor uw woning? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met Schilderwerken De Vriendt. Deze ervaren schilder zorgt ervoor dat uw interieur dankzij het gebruik van de juiste decoratieve schildertechnieken baadt in de juiste sfeer. Met behulp van meer dan voldoende expertise en een ware passie om kwaliteit te leveren, staat Schilderwerken De Vriendt garant voor topwerk en afwerking. Vraag nu meer informatie.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page